Realisatie:Cosly.com

Machinebouw

Tel. +31 (0) 186 60 60 60
banner photo1 26

Nieuws

Vision pompen voor drie nieuwe gemalen op Texel

Texel2

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zal de komende jaren de Waddenzeedijk van Texel versterken. Onderdeel van de dijkversterking is het bouwen van drie nieuwe gemalen. De nieuw te bouwen gemalen Dijkmanshuizen, De Schans en Eierland worden allemaal voorzien van visvriendelijke Vision pompen.

Voor de “Combinatie Tessel” zal Bosman Watermanagement de visvriendelijke pompinstallaties ontwerpen, vervaardigen en installeren.

De keuze voor de Vision is gemaakt op basis van aangetoonde visvriendelijkheid en rendement. Een uniek kenmerk van de Vision pomp is namelijk de visvriendelijk gevormde waaier in combinatie met een ruim slakkenhuis zonder leidschoepen. Hierdoor is de overlevingskans voor palingen en andere vissen maximaal en is tevens het pomprendement bijzonder hoog. Samen met het gemaal Prins Hendrikpolder zijn er straks 4 gemalen op Texel voorzien van Vision pompen. Dit pomptype heeft zich reeds bewezen in een tiental gemalen, waaronder gemaal Purmer Stedelijk en Wieringerwaard.

Suggesties?